3 maj 2012

Läsning, lek och kurragömma

Tumblr_m32k67dlol1qa0b77o1_500_large

När jag följde med Soff när hon sa farväl till alla på gatan kändes det verkligen. Tur att jag inte behöver vara med om det själv förrän om två månader. På kvällen blev det ett tårfyllt farväl. Tur att Pippi fanns vid min sida.

Förutom att det ekar på gatan nu så har det varit en solig dag där jag utomhus läste skönlitterärt ända fram till familjen kom hem. Då blev det två lekplatsbesök där jag träffade en au pair på varje plats. Den första var en positiv överraskning men sedan började det regna.

Jag vill också berätta vilket språkgeni min polska vän Kiki som jag alltid träffar i parken är. Hon ville lära sig "Jungfru skär", skrev ner den och efter påsklovet kunde hon den utantill. Idag sjöng hon den med hennes värdbarn för mig. Människan har alltså lärt de tyska barnen en svensk låt när hon inte förstår ett ord egentligen. Och det var rätt. Idag lärde hon sig "En kulen natt" bara så där. Själv får jag inte ens en polsk mening rätt.

I alla fall. Solo hela kvällen lyssnar jag för tillfället på P1 Mellansnack från första maj med Emil Jensen som pratar om fantasi och kreativitet. Emil Jensen, vet ni redan, är en hjälte.

2 kommentarer:

  1. Hej! vad kul att hitta en annan au pair här i bloggvärlden :) /Lilian som är au pair i USA

    SvaraRadera
  2. ja! emil jensen. <3

    SvaraRadera