Min värdmamma får det här med naturlig mat i hushållet att se så enkelt ut.
Jag har alltid fått för mig att när man får barn och jobb och hus och volvo så hinner man minsann inte vänta på att egetbakat bröd ska jäsa i bunken utan slänger snabbt upp Lingongrova på bordet som kvällsmål. Min värdmamma har verkligen fått mig och inse hur bra kroppen mår om jag gör allt från grunden. Som genom hennes gudomliga vegetariska biffar och brödet.
Av dessa nio och en halv månad i Tyskland kan jag räkna dagar jag ätit köpebröd på fingrarna. Inte dåligt för en kvinna som ska mätta sex magar, två gånger om dagen, sju dagar i veckan.
Tisdagar är dock pizzakvällar. Hon bakar egen pizzadeg som hon sedan pyntar och när ugnen ändå är varm så slänger hon i brödlimpor för en vecka som hon sedan fryser in. Sådär bara.
Och ja, då kvittar det om det är sött eller salt, vitt eller fullkorn. Bara man vet vad man äter och det är ordentliga ingredienser så är det hur bra som helst.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar