24 juni 2012

Vin, flodbad och schweizarsvensk midsommar


Då kommer fredagens och lördagens facit.

Jo, de där nya au pairerna var så gulliga. Faktum är att när vi satt, på vinfestivalen, med eget vin, och lyssnade till livemusik och underhöll oss så ville jag stanna tiden så väldigt mycket. Ju längre tiden går, desto roligare människor verkar jag hitta. Och nog blev jag lite avundsjuk när de planera framtida helger med sådan iver som fanns hos mig i början när jag inte redan hade besökt alla dessa måsten. På tal om måsten övernattade jag över hos Pippi och innan vi gick och lade oss för att sova gick vi ut och plockade sju sorters blommor och la dem under kudden. Stackars min mexikanska som blir utsatt för så mycket traditionellt svenskt och verkar alltid hamna i extrema sällskap. Som lite under lördagen.

Efter en frukost med smörgås och körsbär cyklade vi till Basel, närmare bestämt till floden Rhen där vi mötte upp mina fina svenska töser och några ungrare, en portugis och de från igår hade vi också bjudit med. Vi hade picnic vid floden och pressade varandra att bada. Det är som en stor kanal, den på bilden tagen av min vän, med starka strömmar som delar staden i gamla och nya Basel och man kan faktiskt bada i den eftersom den varken är smutsig eller djup längs kanterna. Ändå var vi något rädda och undrade hur vi skulle ta oss upp men dyk slutligen in i det iskalla vattnet, skrek lite och for iväg tack vare dessa strömmar. Vilken uppvelse. Och att inse hur kraftfullt vatten kan vara. Vi gjorde vår lilla tur, gick upp hos fegisarna och gjorde om det. 

Min flammande hud fick bestämma uppbrottet och vi cyklade till en helt enorm park där de svenska pågarna dukat upp till midsommar. Vi åt jordgubbstårta, drack snaps och spelade kubb och när inget var igång lärde jag Pippi "Små grodorna" och grillade grillspett. När det blev lie väl kyligt packade vi ihop allt och gav oss iväg till en liten park nere vi floden, vid franska gränsen där det var musik- och kulturfestival och lyssnade till ett bra band. Stämningen vid sånt, alltså! Kort och gott var min dag otroligt angenäm. Trots det vill jag fira mer genuint nästa år.

3 kommentarer:

  1. Precis! Sånt händer bara när man inte ens anstränger ihjäl sig. Då blir allt fint och genuint.

    SvaraRadera